Neem
contact op
Klik Hier

Overkapping in uw tuin?

Overkapping in uw tuin

Overkapping in uw tuin?

De laatste jaren is de overkapping in de tuin aan een opmars bezig en bij bijna iedere nieuwe tuin is er een wens voor een goede overkapping. We kunnen ons dat voorstellen want met een goed overkapping kunt u veel langer in uw tuin zitten en van het buitenleven genieten.

U kunt de meubels laten staan en vaak ook de kussens laten liggen. Lampje aan voor de donkere avonduren en gaskachel of elektrische heather aan als het wat frisjes is geworden.

Een goede overkapping is vaak een hele investering en wordt voornamelijk bepaald door de afmetingen, materiaalkeuze en detaillering. Denk maar eens aan dubbele wanden of niet. Het voordeel van dubbele wanden is dat u eventuele elektradraden mooi kunt verbergen en daarnaast meer geluiddempend.

Kosten overkapping

Er zijn vele soorten prefab-overkappingen te koop. Van € 1.500,- tot € 75.000,- en meer. Zoals aangegeven spelen hierbij afmetingen, materiaalgebruik en extra’s zoals open haard, keuken, glazen wanden, tv e.d. een grote rol.

Als u kiest voor een speciaal op maat ontworpen veranda of overkapping, kan onze ontwerper u zeker helpen en adviseren.

Extra’s voor een overkapping

Binnen een overkapping of veranda kunnen vele extra’s worden toegevoegd. We noemden er al enkele. Er zijn vele mogelijkheden en grote prijsverschillen tussen de diverse leveranciers. Daarom werken wij samen met verschillende toeleveranciers, zodat we u een onafhankelijk advies kunnen geven en de beste prijs voor u kunnen bedingen.

Van een glazen schuif- of vouwwand tot het bouwen van een (open)haard of meubels op maat, wij zorgen ervoor.

Bouwmaterialen

Overkappingen worden veelal gebouwd van hout, al dan niet in combinatie met glas. Ook is aluminium mogelijk en dit is in alle RAL-kleuren te verkrijgen en bij hout zijn er keuzemogelijkheden als behandeld of onbehandeld, hardhout en zachthout en meer.

Locatie overkapping

Als u heeft besloten tot het plaatsen van een overkapping in uw tuin, is de volgende vraag: waar in de tuin? Want als de overkapping eenmaal staat en de plaats is verkeerd, dan wordt u niet blij.

Wilt u drie wanden dicht hebben of slechts één? Of liever 3½ wand? Zit u graag in de zon of liever in de schaduw? Dient een zijwand als erfafscheiding of toch liever niet?

Hoe moet de toegang tot de overkapping lopen, en welke afmetingen moet deze hebben?

Soms is dat een heel gepuzzel en zijn dergelijke vragen lastig te beantwoorden. Komt u er niet uit? Geen probleem, onze tuinontwerper helpt u graag.

Groen dak op overkapping?

Op de overkapping kan ook een groen dak worden gemaakt. Dat geeft meer leven in uw tuin. Het zorgt ervoor dat de overkapping minder snel opwarmt en houdt het regenwater even vast. Het voordeel daarvan is dat het water van het dak niet direct in de tuin komt waar al veel hemelwater afgevoerd moet worden.

Sfeerverlichting overkapping of veranda

Wat is er heerlijker dan ’s avonds in uw tuin te kunnen zitten? Sfeerverlichting in de overkapping verlengt uw tuinplezier. Daarnaast is het vanuit de woning gezien erg sfeervol als de verlichting in de overkapping aan is.

Overkapping in tuin

Ontwerp overkapping in uw tuin?

Soms past een prefab overkapping net niet in uw tuin qua afmetingen, of zijn die leuke louvre wanden nou net niet bij dat type overkapping beschikbaar. Of de kleur of houtsoort spreken u niet aan. Dan adviseren wij u om in samenspraak met onze ontwerper een overkapping op maat te ontwerpen.

Dan heeft u optimale vrijheid in het soort overkapping dat u passend vindt en past binnen de door u gewenste tuinsfeer. Een overkapping met een plat dak, een groen dak,  een zadel- of lessenaarsdak, pannendak of liever een rieten kap alles is mogelijk.

Wilt u advies in uw eigen tuin? Klik dan hier voor meer informatie.

Tip: zelf overkapping in uw tuin maken?

Als u zelf handig bent kunt u natuurlijk ook zelf een overkapping maken, ook daar kunnen wij u bij helpen. Misschien bent u wel er handig maar minder creatief. Ga altijd uit van het totaal plaatje. Dus ga uit van de hele tuin. De toegang naar de overkapping en de bezonning in de overkapping of juist liever niet. Als u dat heeft bepaald dan de vorm van de overkapping. En als dat is bepaald de dakvorm en soort van dakbedekking voor uw overkapping.

Maak ook een keuze in het behandelen of juist niet behandelen van het hout. Elke onbehandelde houtsoort vergrijsd onder invloed van het zonlicht. Daarnaast heeft iedere houtsoort zijn eigen houttekening. Let daar ook op bij uw keuze.

Denk ook aan de vloer. Gewoon bestrating of toch een houten vloer. Denk daarbij aan ventilatie en meer. Heeft u vragen bel of mail ons maar.

We werken graag samen met u aan die tuin en overkapping die bij u past. Voor een afspraak kunt u ons iedere werkdag tussen 08:00 en 17:00 uur bellen. Mailen kan natuurlijk 24/7 en wij reageren binnen 2 werkdagen.

U kunt natuurlijk ook ons contactformulier invullen door te klikken op het rondje neem contact op.

 

Graag tot ziens in uw tuin,

 

Met vriendelijke groet,

 

Steven Antes
eigenaar Steev hoveniers

Tuinkamer Steev hoveniers

Foto’s: Bronkhorst buitenleven

Plaats een reactie