Neem
contact op
Klik Hier

Pergola

Pergola’s

met passie gemaakt door Steev

Neem contact op
  Een goede pergola geeft een toegevoegde waarde

  Een pergola kan zorgen voor schaduw. Wel zo lekker in een warme tuin. Een pergola geeft intimiteit door deze te laten begroeien met klimplanten.

  De pergola geeft een plafond aan in de tuin, afgestemd op de menselijke maat.

  Een pergola gebruikt ook de verticaliteit van uw tuin. Misschien heeft u niet zo’n grote tuin, maar deze is wel hoog. Maak daar gebruik van, zonder tot last te zijn van de buren.

  Pergola’s kunt u maken in verschillende vormen en afmetingen. Ronde pergola’s, veelhoekige, vierkant, rechthoekig noem maar op. Ook kunt u kiezen voor bijzondere houtverbindingen of juist heel eenvoudige.

  Een houten pergola of een pergola van metaal. Ieder materiaal heeft zo zijn voor- en nadelen. We informeren u graag.

  Pergola

  Wat is een goede pergola?

  Een goede pergola is afgestemd op de te vervullen eisen en wensen. Dient deze voor schaduw, hoogte in uw tuin, accent of een sierelement?

  Pergola voor schaduw
  Pergola constructies

  De constructie van een pergola is erg belangrijk voor de levensduur daarvan. Een deel van een pergola komt altijd in de grond te staan. Nu zijn er verschillende mogelijkheden om pergola palen in of op de grond te zetten.

  We kunnen de minder duurzame houtsoorten beschermen tegen snel doorrotten door het aanbrengen van en een sealing van polyethyleen met een smeltbare bitumen afdichting, welke de levensduur verdubbelt.

  Palen kunnen ook gezet worden op betonankers of betonpoeren. Hierbij is het wel verstandig om goed naar de bovengrondse stabiliteit te kijken.

  Het plaatsen op een betonpoer of met een betonanker heeft als voordeel dat het hout niet in aanraking komt met de grond. Hiervoor wordt de levensduur vele malen vergroot.

  Verlichting voor de pergola

  Een vaak vergeten onderdeel van de pergola is de verlichting. Juist in de avonduren en de donkere herfst en winterdagen kan verlichting aan de pergola zorgen voor meer tuinbeleving in het donker.

  Hierbij kunnen wij werken met verschillende types zwakstroom of 220-230 Volt.

  Voor sfeerverlichting geldt ook; overdaad schaadt. We adviseren dan ook om gebruik te maken van een tijdklok opdat na 22:00 uur of later de verlichting uit gaat. Dit om lichtvervuiling in de avond en nacht zoveel mogelijk tegen te gaan.

  Wilt u ook een goede functionele en originele pergola in uw tuin? Wij ontwerpen ze en maken ze. Wel zo makkelijk voor u.

  Wilt u eens van gedachten wisselen voor uw tuin en het plaatsen van een pergola? We zijn u graag van dienst.

  Pergola met verlichting
  Recente tuinen

  Het werkgebied van ons hoveniersbedrijf  is o.a. Rotterdam – Bergambacht – Gouda – Krimpen aan den IJssel – Krimpen aan de Lek – Capelle aan den IJssel – Schoonhoven – Woerden – Bodegraven en IJsselstein.

  Waarom Steev Hoveniers?

  blank

  Vertrouwd adres met ruim 20 jaar ervaring in tuinaanleg, tuinrenovatie, tuinonderhoud en houtbewerking.

  blank

  Verrassende oplossingen en verrassende tuinontwerpen met meer leven, kleuren en geuren.

  blank

  Vakkundige uitvoering met gespecialiseerde machines en gereedschappen.

  blank

  Vanzelfsprekend met garantie en aftersales service bij alle uitgevoerde werkzaamheden.

  Maak een begin met uw tuinproject en neem contact met ons op!

  Steev Hoveniers & meer
  Wilhelminastraat 15
  2941CA Lekkerkerk

  Mobiel: 06 14260785
  E-mail: info@steev-hoveniers.nl
  Website: www.steev-hoveniers.nl